Девойките на ФК Спортика Благоевград спечелиха футболния⚽️ турнир за Купата 🏆на Кока-Кола, който се проведе на спортен комплекс „Спортна София“ в столицата.

Надпреварата бе за момичета 👧 до 12 години и в нея се включиха 8 отбора от страната. Състезанието е част от националната програма #Децатаифутболът и се организира от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), със съдействието на Българския футболен съюз.

Във финалния двубой момичетата от Спортика се наложиха над връстничките си от НСА (София) с 5:4 след изпълнения на дузпи, след като редовното време приключи 2:2. Битката за трофея се игра при страшен порой с гръмотевици, но въпреки това децата проявиха характер 👧👏

Цялото награждаване впоследствие също премина при пороен дъжд, но малките футболни таланти, макар и мокри, стояха и аплодираха призьорите.

Третото място заслужи тимът на ФК София лейдис 2021, който победи Lpsupersport Lpsupersport (София) с 3:2 в малкия финал.

На пета позиция финишира Беласица (Петрич) след успех над Орлетата (Благоевград) с 2:1. Седмото място в крайното класиране зае тимът на Миньор (Перник), който се наложи над Барокко (София) с 3:0.

Всички отбори получиха футболна екипировка, топки и индивидуални награди, осигурени от генералния спонсор Кока-Кола. 🥳🤩

В награждаването на участниците се включиха главният координатор на Асоциацията на българските футболисти Николай Христозов, вицепрезидентът на АБФ Мила Христова и националката Вероника Гоцева, която бе избрана за най-добра футболистка за миналия сезон в традиционната анкета „Футболист на футболистите“ 🏆👏

Бяха раздадени следните индивидуални награди:

🎖най-добър вратар: Светлана Христова (НСА)

🎖най-добър защитник: Гергана Маникатова (Беласица)

🎖най-добър полузащитник: Тифани Янакиева (ЛП Суперспорт)

🎖най-добър нападател: Радост Митревска (Спортика)

🎖голмайстор: Михаела Митрева (София лейдис) с 12 гола

🎖най-техничен състезател: Сияна Манолова (Барокко)

🎖най-полезен състезател: Ванеса Валентинова (Миньор)

🎖най-добър състезател на турнира: Адриана Праматарова (Орлетата)

🎖най-добър треньор: Радослав Креснички (Спортика)

Награда за принос към турнира бе връчена на Тодор Праматаров 👏 – администратор „Женски футбол“ към БФС.

Leave a comment