Отборът на Спортика постигна класическа победа, в последното си домакинство за сезона. На терена в село Рилци, момичетата на Радослав Креснички надиграха с 3:0 Енко Пловдив.

Головата сметка откри Ивана Христова в 35- та минута с хубав прехвърлящ удар от разстояние. След почивката Спортика увеличи преднината си, като вкара два гола. В 61- та минута за 2:0 се разписа Антонина Шопска, след самостоятелен пробив. Точка на спора сложи Ивана Тодорова две минути по- късно, след като реализира с удар от бялата точка. Домакините пропуснаха още няколко положения за гол, а на врата Милена Караколева отрази две възможности за гол на Енко.
В мача не взе участие най- добрата футболиска у нас Лиляна Костова. Аплодисменти край страничната линия за изявите на Спортика дойдоха от бившите футболисти на Пирин Николай Петрунов, Йордан Боздански и Здравко Иванов. Триото си направи снимка за спомен с треньора на Спортика Радослав Креснички.

Кръг преди края Спортика заема трето място със 61 точки, а с точка повече е НСА. В последния кръг на 10 юни от 18:00ч.Спортика гостува на своите съграждани от Пирин, на стадион Христо Ботев в Благоевград. 

Leave a comment