Девойките до 17 г. на „Спортика” бяха безпощадни към съперничките си в третия от веригата турнири за излъчване на зоналните първенци, които в края на сезона ще се срещнат във финалния фестивал, запълващ пробойната от липсата на официално първенство в този възрастов сегмент. Момичетата на Радослав Креснички-Джарата отвяха последователно съгражданките от „Пирин“ с 6:0, НСА с 2:0 и „Риал“ /Ковачевци/ с 4:0 и оглавяват убедително временното генерално класиране преди заключителния четвърти турнир само с една загуба на старта на сезона от формацията на Националната спортна академия.

През уикенда в Падеш обаче благоевградчанки взеха реванш с головете на защитничка. С попадения от фаул и с глава след центриране от корнер блесна Ана Церовска. Мачовете проследи отговорникът за женското направление в БФС Тодор Праматаров.

Днес трите националки на „Спортика“ Елена Каменова, Ивана Тодорова и капитанката Василена Стефанова потеглят за първия кръг на европейските квалификации в Сливен, където 17-ките на България ще гонят прогрес в елитния етап срещу Украйна и Латвия.

Leave a comment