По-старият благоевградски отбор „Спортика“ спечели с 2:0 дербито със съгражданките от „Пирин“ в последния есенен кръг на женското футболно първенство и подгони хегемона НСА на втората позиция в класирането. Авансът от 4 т. на студентките може да бъде скъсен до една този уикенд, когато тимът на Радослав Креснички-Джарата ще изиграе отложения си мач срещу абсолютния аутсайдер „Светкавица“. В актива на опашкаря след изминалите 11 мача се мъдрят една голяма нула, един вкаран гол и 75 допуснати, което предполага предизвестен изход. По програма двата състава трябва да се срещнат в ловешкото село Галата, но поради прогнозите за влошаване на времето на север от Стара планина съперничките предлагат размяна на домакинството. Решението на централата по молбата срещата да се състои в Благоевград в края на настоящата седмица ще се вземе утре.

Градското дерби, на което присъства и кметът Илко Стоянов, предложи здрава битка по всички части на терена, но без да се погазва феърплеят. Задявки на висок тон имаше само между двете агитки. Петте жълти картона в съотношение 3:2, показани от кюстендилската съдийка Любима Банова, бяха за пререкания с нея. Двата отбора владееха почти поравно топката, но „Спортика“ превъзхождаше при ударите, два от които предопределиха печелившия в рамките на осем минути. Секунди след подновяването на играта за втората част националната вратарка Роксана Шахънска сгреши фатално и Венидона Сърбинска порази целта с добавка от втори опит. В радостта от гола лидерката на символичните домакини направи плонж по тревата и след струпването на съотборничките й върху нея от носа й потече кръв. На помощ веднага се притекоха и най-близко стоящите пиринки, а скоро след това треньорът Р. Креснички смени авторката на попадението. В 54-та мин. с ювелирен прехвърлящ удар под напречната греда блесна Моника Балиова и разликата стана нестопяема за зелено-белите, въпреки че до края поддържаха напрежението в отсрещното наказателно поле предимно с центрирания, при които стражът Милена Караколева реагира безупречно.

ФК СПОРТИКА ОТБОР НА ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ЗА 2022г.

На 07.12.2022г. се състоя официална церемония в зала „Скаптопара“, организирана от Община Благоевград за награждаване на „Спортист на годината“. Отборът на ФК СПОРТИКА, бе избран от гласували 30 клуба за Отбор на годината на Община Благоевград. В друга категория „Шампиони на Благоевград до 14год.“ 12 момичета от ФК СПОРТИКА бяха наградени от кмета на Благоевград Илко Стоянов с медали и почетни грамоти.

Leave a comment